Ylimääräisen yhtiökokouksen sekä yhtiökokouksen päätöksiä ja toimintavuoden suunnitelmia 2024

Ylimääräisen yhtiökokouksen sekä yhtiökokouksen päätöksiä ja toimintavuoden suunnitelmia 2024

Archipelagia Golf Ab Oy ylimääräinen yhtiökokous pidettiin sunnuntaina 17.12.2023 Brankiksella, Paraisten keskustassa. Kokous oli jatkokokous ylimääräiselle yhtiökokoukselle, joka pidettiin 7.8.2023.

Yhtiökokouksessa edustettuina oli A-osakkeita 247/1040 osaketta ja ääntä sekä K-osakkeita (Paraisten kaupungin) kaupungin edustaja 38 osaketta ja yhteensä 760 ääntä. Kokoukseen paikalle saapui runsaasti osakkaita ja edustettuina valtakirjojen kautta. Kokous sujui kokouksen puheenjohtajaksi valitun Jari Malinen johdolla esityslistan mukaisesti, kokouskielenä sekä ruotsi että suomi ja kokouksen kesto noin 1,5h.

Kokouksessa esitettiin talvihallia ja sen kiinteistön ostamista koskevia suunnitelmia, viime kokouksen jälkeen tehtyjä selvityksiä sekä edelleen talous- ja rahoitussuunnitelmia. Pääsääntöinen esitysasia koski liiketaloudellisten perusteiden esittäminen talvihallin ostamiseen, sen toiminnan toteuttamiseen ja taloussuunnitteluun. Kokouksessa todettiin kiinteistön määräosan kaupan olevan taloudellisesti kannattavampaa kuin vuokralaisena toimiminen samassa tilassa. Käyttäjäkuntaa on pääsääntöisesti Paraisilta, Kaarinasta ja osasta Turun alueita. Hallitus on, kokouskutsussaan ylimääräiseen yhtiökokouksen, erikseen tiedottanut hallin selvityksistä ja perusteista toiminnalle ja sen katsotaan olevan positiivinen lisä osakkaillemme ja toimintaan. Kokouskutsut ovat luettavissa kotisivuillamme www.argc.fi.

Kokouksessa käytettiin vilkkaasti puheenvuoroja hallin ostamisen puolesta sekä vastaan. Hallituksen ehdotus oli että Archipelagia Golf Ab Oy ostaa Vepontiellä olevan kiinteistön tontteineen (hallin osuus) ja irtaimistoineen yhteishintaan 245 000 €. Annetaan valtakirja hallitukselle ottamaan tarvittaessa lisäkiinnitys pankkilainan vakuudeksi.

Kokousasian päätökseen, hallituksen ehdotuksen mukaisesti, päätös tehtiin suljetun lippuäänestyksen jälkeen, 923 puolesta ja 84 vastaan.

*

Archipelagia Golf Ab Oy yhtiökokous pidettiin sunnuntaina 17.12.2023 ylimääräisen yhtiökokouksen jälkeen.

Yhtiökokouksessa edustettuina oli A-osakkeita 186/1040 osaketta ja ääntä sekä K-osakkeita (Paraisten kaupungin) kaupungin edustaja 38 osaketta ja yhteensä 760 ääntä.

Viime vuoden tilinpäätös (12 kk tilikausi) ja toimintakertomus sekä tilitarkastuskertomus käsiteltiin ja hyväksyttiin. Materiaali on luettavissa kotisivuillamme.

Yhtiökokouksessa päätettiin, että hoitovastike on 170€ osaketta kohti ja pelioikeus on 480€, joka oikeuttaa peliin tai pelilippuihin (18kpl). Yhteishinta pelioikeudelle on siis 650€. Vastike tulee maksaa helmikuun loppuun mennessä ja pelimaksu maaliskuun loppuu mennessä. Jos osakas missaa eräpäivän 31.3.2024 on pelioikeuden hinta korkeampi, alkaen 500€ eli yhteensä 670€. Kokouksessa käsiteltiin peliohjesääntö kaudelle 2024. Osakkaiden osakasetuja on kirjattu peliohjesääntöömme ja ne päivittyvät kauden alkaessa kotisivuillemme.

Yhtiökokouksessa keskusteliin ja nostetiin esille monia asioita kuten inflaation vaikutus pelaamisen maksuihin, kentän kehittämissuunnitelmat, aurinkopaneeliemme tuottavuus, pelikierrosten määrä verrattuna vastikkeeseen, investoinnit viihtyvyyteen, nuorten pelaajien maksut, ravintolan palvelut, padel-yhtiö, osakasedut sekä talviharjoittelu.

Hallituksen jäseniksi valittiin Ann-Christine Sundell, Mika Marjasto (seuran edustaja), Kurt Mangs, Tomas Björkroth (Paraisten kaupungin edustaja), Anna Vaihinen, Veijo Vainio sekä uutena jäsenenä Mikko Saarikumpu. Tilintarkastajat valittiin jatkamaan tehtävissään; Robert Wetterstein tilitarkastajan ja Paul Vikman varatilintarkastajana.

Pelimahdollisuuksien puolesta olemme erinomaisessa tilanteessa golfyhtiössämme, meillä on ollut hyvä golfkausi ja nuorison pelioikeudet on otettu hyvin vastaan. Viime vuonna pelioikeuksia oli vuokrattu 830 kpl samanlaista tavoitetta kohti työskennellään tulevan kauden aikana, kauden 2024 aikana.

Tulevan vuoden toimintasuunnitelmaan kuuluvat sekä kenttään, kiinteistöihin että toimintaan tehtävät. Kentän kehittäminen on prioriteettina ykkönen ja se on paras tuotteemme. Kentälle on suunniteltu parannuksia mm. bunkkereiden uusimisen kautta sekä tee 14-alueen päivittäminen kuten myös opastukset par 3-kentälle. Päivitetty kentän toimenpideohjelma löytyy kotisivuiltamme. Muita investointeja on terssialueen parantaminen, jo käynnissä oleva bägivaraston uusiminen sekä muita investointeja, joita hallitus käsittelee toimintakauden aikana.

Kokoukseen osallistuneita osakkaita kiitetään hyvästä keskustelusta ja arvokkaista mielipiteistä. Tervetuloa mukaan uuteen kauteen ja muistathan että jo nyt on käynnissä talviharjoittelukausi, joka tähtää hyvään pelistarttiin keväällä 2024!

Kokouksen lopuksi kiitettiin hallituksen puheenjohtajaa Stig-Erik Herrgårdia (kuvassa), joka on pyyteettömästi tehnyt työtä hallituksen kanssa golfyhteisön eteen monen vuoden ajan.

Uusi hallitus kokoontuu lähiaikana järjestäytymiskokoukseen.

 

Nina Katajainen

toimitusjohtaja