Tjejerna Golfar

Tjejerna Golfar

På tisdag kväll 20.4 ordnande Archipelagia Golf sitt andra lyckade evenemang för kvinnor som vill testa sig på golf eller för sådana som vill ta upp golfspelandet igen efter en längre paus. Introduktionsevenemanget ordnades i samarbete med Golfliitto och #tjejergolfar och detta evenemang kommer även att utföras på 14 andra banor. Archipelagia Golf är den första klubben som ordnande evenemanget och vi är även den enda klubben som anordnar dessa evenemang i sydvästra Finland. Intensivkursen som börjar tisdagen den 26.4 är fortsättning till denna serie av evenemang. Kursen är även till för att erbjuda den sociala delen golf har att komma med, då man under kursen har möjlighet att lära känna andra spelare på samma nivå. Vi hoppas att detta kommer att sänka tröskeln att faktiskt ta i golfspelandet. Man kan endast lära sig golf genom att spela det och tillsammans är det roligare. Det finns en stor efterfrågan på kurser som denna, då flere män efterfrågat en liknande för dem.

Igår fick vi alltså njuta av en solig kväll tillsammans med 30 kvinnliga golfnybörjare. Härligt att så många kunde komma på plats! Evenemanget var gratis. Gruppen leddes av vd Nina Katajainen och Ellinoora Moisio, som spelar golf till sitt yrke, samt erfarna och klubbaktiva Ann-Christine Sundell. På plats var även medlemmar från klubbens aktivitetsutskott, som stödjade och förenade grupperna.

Tack till alla deltagare. Hoppas så många som möjligt även tar sig till intensivkursen. Anmäl dig till kursen till caddiemaster, tel 050 45 25 300. Varmt välkomna!