Peli- ja turvallisuusohjeet

Peli- ja turvallisuusohjeet 2024

OHJEITA PELAAMAAN JA HARJOITTELEMAAN TULEVILLE
Päivitetty 23.1.2024.

Ukkos-ohje Archipelagia Golf

Pelaaminen ukkosella on turvallisuuden takaamiseksi EHDOTTOMASTI KIELLETTY

Pelaaja on aina ensisijaisesti itse vastuussa omasta turvallisuudestaan annetuista keskeytysmerkeistä tai niiden puuttumisesta huolimatta. Keskeytäthän pelisi omatoimisesti ukkosen sattuessa. Caddiemaster tai henkilökunta ei automaattisesti soita sumu-/ äänitorvea, vaan on pelaajan vastuulla hakeutua pois kentältä ukkosen ilmaantuessa.

(Kilpailuissa kilpailunjohtaja antaa äänimerkin pelin keskeytyessä tai pelaaja voi itse keskeyttää pelin ukkosen ilmaantuessa)

Pelin keskeytyessä hakeudu suojaan klubitalolle. Myös half-way house 9. griinin takana, tee 12 sadesuoja sekä tee 7 sadesuoja voivat toimia tilapäisinä suojina.

Yleiset ohjeet pelaajille ukonilmalla:

  • Älä käytä sateenvarjoa.
  • Älä mene suojaan puun alle.
  • Hyviä suojia ovat sisätilat tai auto, jos sellainen on lähettyvillä.
  • Mene kyykkyyn, jos olet aukealla paikalla. Se on ainoa tapa suojautua keskellä golfkenttää, jos ukkonen on suoraan päällä.
  • Jätä mailat ja kärryt kentälle, kun hakeudut suojaan.
  • Vältä korkeita paikkoja, sillä salama iskeytyy helposti sellaiseen.
  • Vältä myös liikkumista vesirajalla, sillä vesi johtaa sähköä hyvin.
  • Varoita ukkosesta muita pelaajia, mikäli huomaat, etteivät he reagoi ukkoseen millään tavalla, vaan jatkavat peliä.
  • Keskeytä kilpailu ukkosen uhatessa, jos toimit esimerkiksi kilpailunjohtajana. Kannattaa muistaa, että mikäli ukkossadepilvet ovat kentän päällä, peli tulee keskeyttää välittömästi. Vaikka salamat iskisivät useammankin kilometrin päässä, se voi iskeä mistä tahansa samasta pilvimassasta.

Malta pysyä suojassa riittävän pitkään, niin että ukkonen on varmasti mennyt ohi.

Yleisesti: Jos ukonilma uhkaa ja ukkospilviä on näkyvissä, seuraa tilannetta tarkasti. Jos jo sataa, jyrisee ja salamoi (vaikka kauempanakin), lopeta pelaaminen heti ja poistu kentältä. Salama ei iske aina samasta kohtaa pilveä ja et voi salaman ja jyrähdyksen perusteella laskea miten lähellä ukkonen on. Avoimella kentällä mailaa kädessään pitävä pelaaja on kuin elävä ukkosen johdatin. Pelaamaan ei missään tapauksessa pitäisi lähteä ukkosen ollessa lähistöllä. Mikäli sinulla on tiiaika varattuna ja olet ilmoittautumassa caddiemasterille voit aina kysyä miten suositellaan toimivan.

Caddiemasterin toimesta lähdöt voidaan perua ukkosen takia.

Henkilövahingon sattuessa soita tarvittaessa yleiseen hätänumeroon 112. Klubilla on defibrilaattori.

Alla oleva ohjeistus koskee koko Archipelagia Golfin alueella olevia.

Ajanvaraus, maksaminen ja ilmoittautuminen

Lähtöajat tulee aina varata joko Nexgolfin kautta (jäsen), Teetimen kautta (vieraspelaaja) tai puhelimitse caddiemasterilta. Osakas voi varata itselleen ja vieraalleen ajan Nexgolfista 14 päivää ennen peliä, muut 7 päivää ennen peliä.  (Viikonloput tasatunnein klo 9-14 varattavissa saman viikon torstaina klo 9.00 alkaen).

Kauden maksut; jäsenmaksu ja pelimaksu/greenfee pitää olla suoritettuina ennen pelaamista. Katso oma Nexgolf, löydät laskusi sieltä. Ota yhteys toimistoon tarvittaessa.

Peliaika vahvistetaan pelaajan tai caddiemasterin toimesta NexGolfissa ennen pelikierrokselle lähtöä, aikaisintaan 1,5h ennen lähtöä samasta paikasta kuin varauksen tekeminenkin. Jos peliajan vahvistuksen suhteen on hankaluuksia, ota yhteyttä toimistoon office@argc.fi. Mikäli pelaaja lähtee pelikierrokselle aikaisin aamulla, tulee hänen pelikierroksen jälkeen ilmoittautua caddiemasterille. Peliaika osoittaa 1.teeltä pelaajaryhmän lähtöaikaa ja siitä tulee pitää kiinni, ennen aikojaan lähteminen ei ole sallittua.

On ensiarvoisen tärkeää pelaajien ja muiden kentällä liikkujien eduksi vakuutus- ja vastuukysymysten vuoksi, että jokainen kentällä pelaava on varannut peliajan ja ilmoittautunut kierrokselle ennen peliä. Peliaikojen varaussysteemiä seuraavat myös kenttämestari kentällä tehtävien töiden osalta.

Peruuttamatta ja käyttämättä jääneet peliajat laskutetaan ajan varaajalta/pelaajalta jälkikäteen. Maksu on vähintään päivän greenfee, min. 40€. Peliaika tulee peruuttaa viimeistään 120 min ennen peliä. Tarpeettomia peliaikoja ei voi varata vaan varaaja vastaa kaikkien varaamiensa peliaikojen käyttämisestä.

Peruuttamatta jättämisestä tulee merkintä ”no show” jonka pelaaja tulee selvittää ennen seuraavien kierrosten pelivarauksia. Caddiemaster hallinnoin ja valvoo peliaikojen oikeudenmukaista varaamista, muuttamista ja peruuttamista sekä tarvittaessa puuttuu virhemaksuin (40€) huomioitujen epäkohtien osalta.

 

Pelikentällä

Flaitti eli peliryhmä koostuu max. 4 pelaajasta, lähtöajat 10 min lähtövälein. Ryhmän max. yhteenlaskettu tasoitus on 110. Caddiemaster voi harkintaan perustuen tehdä poikkeuksen ryhmätasoituksen osalta.

Suosituspeliaika 4 hlön ryhmälle 4h20min. Jokainen on vastuussa siitä että peli sujuu tavoiteaikataulussa. Taukotuvalla 9 reiän jälkeen sallitaan pysähdys, mutta on huomaavasta päästää nopeampi ryhmä ohitse.

HUOLEHDI YHTEISESTÄ KENTÄSTÄMME

– Laita aina irti lyömäsi turpeet paikalleen

– Tasoita bunkkeri haravalla

– Paikkaa alastulojälkesi viheriöllä. Ja vielä toinenkin!

– Anna nopeampien ryhmien ohittaa.

 

TURVALLISUUS kentällä

Muista ”FORE!” jos lyöntisi suuntautuu uista pelaajia kohti tai et tiedä minne pallosi suuntautuu!

Kenttähenkilökunta työskentelee kentällä aamuisin, päivisin ja iltaisin, joten heidät tulee AINA huomioida. Kohdatessasi kenttähenkilökunnan kentällä kenttähenkilökunta antaa selvän käsimerkin (nostaa käden pystyyn luvan merkiksi) mikäli pelaaminen on sallittu. Pelaaja odottaa kenttähenkilökunnan lupaa pelaamiselle.

KENTÄN ALUE 

Golfkentällämme on naapureita ja kentän rajojen ulkopuolelta on pallojen noutaminen kielletty. Ei siis ole luvallista mennä naapurin tontille.

PALVELUT

Caddiemaster, proshop, ravintola, pukutilat ja half-wayn aukioloajat kotisivun etusivun mukaisesti.  (halfwayn aukiolo www.pelagiagolf.fi) . Toimiston henkilökunta palvelee pääsääntöisesti, arkisin klo 9-15. Jos tulet käymään, ilmoitathan tulosta etukäteen puhelimitse jos tulet talviaikaan käymään.

Pukutilat sekä klubitalolla naisten tilat ja erillisrakennuksessa miesten tilat ovat avoinna klo 6-22 päivittäin. Ovikoodi on 1980. WC- ja suihkutilat sekä saunat ovat käytössä, pyyhe on pääsääntöisesti asiakkaan käytettävissä ilman erillistä maksua. Naisten sauna lämpiää pyydettäessä caddiemasterilta. Näissä tiloissa noudatetaan yleisiä toimintatapoja. Tilat siivotaan kerran päivässä.

WC-tilat löytyvät kentältä tee 6, greenin 9 jälkeen ja griinin 13 läheisyydestä.

Vesipiste löytyy pihapiiristä, miesten pukuhuoneen kulmalta, Half-way houselta saa porakaivovettä.

Mailojenpesupaikka on rangella, paineilmapuhdistin golfautojen luona.

Proshopissa tuotteita, palloja, hanskoja, vaatteita yms. proshopin tuotteista vastaa Golfpuoti/ Antti Lehtinen ja paikan päällä palvelevat caddiemasterit.

TULOSKORTTI

Tulokset pyydetään merkkaamaan sähköisesti, esim. NexGolfin, e-birdie sovelluksen, gamebookin tai mScorecardin kautta. Tuloskortteja saatavilla caddiemasterilta. Tuloskortteja ei palauteta caddiemasterille vaan ne syötetään itse järjestelmiin, caddiemaster auttaa tarvittaessa. On myös hyvä pitää mielessä että tuloskortit tulee palauttaa ja merkitä järjestelmään pelipäivän aikana, tasoitusjärjestelmän VHS-mukaan.

GOLFAUTOT ja GOLFKÄRRYT

Lainakärryjä on saatavilla ja lainaaja huolehtii myös turvallisesta lainaamisesta. Kärryt palautetaan sille osoitetulle alueelle.

AUTOJEN KÄYTTÖ KENTÄLLÄ

Golfautot ovat vuokrattavissa kaikille pelaajille, ensisijaisesti varataan pelaajille joilla on lääkärintodistus tai muu vastaava tarve. Golfautoja on rajoitettu määrä käytössämme (11kpl).

·       Autoilla ajetaan huolellisesti ja varovasti jälkiä jättämättä, golfauton ajoon tarvitaan 18-vuoden ikä.

·       Autoilla ja kärryillä ei mennä: viheriöille, esiviheriöille eikä uloslyöntipaikoille.

·       Autoilla ja kärryillä ei liikuta viheriöbunkkereiden ja viheriöiden välistä. Alueet ovat herkkiä ja polut syntyvät helposti. Jos ruoho niistä häviää, pelaaminen vaikeutuu oleellisesti.

·       Viheriöiden ohi kulkee polku/tie jotka on tarkoitettu kulkemiseen.

·       Next tee kylttejä viheriöiden läheisyydessä on pyrittävä seuraamaan.

Erityishuomiota tarvitsevat alueet joille ei mennä kuin pakottavan tarpeen ilmetessä viheriö 1- tee 18 alue sekä viheriön 17 vasen reuna.

KENTTÄ, MERKINTÄ JA SLOPE

Tiipaikat merkitään kentällämme merkein 59, 57, 53, 49 sekä 38. Teepaikat saavat merkintänsä kentän pituudesta siten että tee 59:lta pelatessa kentän kokonaispituus on 5900 metriä (5936m). Koko pelikierros pelataan samoilta teemerkeiltä. Huomioi että kenttää 38:a pelatessa on väylän nro 5 par-luku 5 (muut kentän pituudet par 4).

Haluamme kannustaa pelaajia pelaamaan kauden aikana eri teepaikoilta ja kokeilemaan peliä sellaiselta teeltä  josta he eivät tavanmukaisesti pelaa. Paremman pelinautinnon saavuttamiseksi suosittelemme vielä että valitset tiipaikan tasoituksesi (hcp) ja lyöntipituutesi mukaan, TAI lyhyemmän kentän, seuraavasti:

Tee                   59                     (5936 m) =     HCP Miehet SCR-9

                          57                     (5686 m) =     HCP Miehet 10-27, Naiset SCR

                          53                     (5329 m) =     HCP Miehet 28-36, Naiset 5-19

                          49                     (4900 m) =     HCP Miehet 37-54, Naiset 20-54

                          38                     (3772 m) =     HCP Miehet 54-, Naiset 54-

Kentällä on tehty vuoden 2022 uusi SLOPE-mittaus, tarkistathan uuden tasoituksesi SLOPE-taulukosta klubitalolla tai 1.tiillä.

PELINOPEUS

Suositeltava peliaika 3 hlön ryhmälle 3 h 40 min tai nopeampi:

3 reikää          30 min

6 reikää          1 h 10 min

9 reikää          1 h 40min

12 reikää        2 h 30 min

15 reikää        3 h 00 min    

Suositeltava peliaika 4 hlön ryhmälle 4 h 20 min tai nopeampi:

3 reikää          40 min

6 reikää          1 h 20 min

9 reikää          2 h

12 reikää        2 h 55 min

15 reikää        3 h 24 min    

Hitaamman ryhmän tulee päästää nopeammat ryhmät ohitse, etiketin mukaisesti. Kaikki peliryhmän pelaajat vastaavat siitä että hyvä pelinopeus säilyy.

PAIKALLISSÄÄNNÖT

Paikallissäännöt löytyvät ilmoitustauluilta klubilta ja 1.teeltä sekä kotisivuiltamme www.argc.fi

 

PELISUOSITUKSIA

Pelin nopeuttamiseksi suositellaan, että TEE 49:ltä pelaavat, verrattuna pidemmältä TEEpaikalta pelaaviin, avaavat ensin väylillä 6, 12 ja 18.

Pallojen noutaminen piha-alueilta kielletty. Mikäli pallosi suuntautuu naapureiden tonteille, huuda ”fore” ja ilmoittaudu kiinteistön omistajalle tai ilmoita vahingosta välittömästi toimistoon s-postitse office@argc.fi. Sinulla on SGL vakuutus voimassa kunhan olet jäsen ja olet ilmoittautunut pelikierroksellesi.

Ole hyvin varovainen 9:nnen ja 16:nnen reiän leikkaavan paikallistien suhteen. Vältä lyömistä väylällä 7, kun tiellä on liikennettä.

Kentällämme ollut ennen 4:nnen ja 17:nnen reiän leikkaavana kuntopolku, jonka kohdalla saattaa olla ulkoilijoita ”vanhasta muistista”. Nykyinen kuntopolku kulkee tee 17 takaa.

Kaikki etäisyydet ovat viheriön keskelle. Lipun paikka viheriöllä: punainen edessä, keltainen keskellä, valkoinen takana.

 

 PAR 3 –KENTTÄ, 5 REIKÄÄ

Par 3-kenttä muodostuu erillisestä kentästä, 5 väylää, väylien pituus on 42-94m.  Tämä on harjoituskenttä jolla ei voi pudottaa tasoitustaan. Kenttä on erinomainen harjoittelupaikka sekä kokeneille että aloittaville pelaajille. Peliryhmän mukana on oltava pelaaja jolla on green card.

Kentälle ilmoittaudutaan aina ennakkoon.

RANGE ja lähipelialue

Range toimii rangekortilla kolikolla ja lähimaksulla, joilla saat palloja automaatista. Vuokramailjoja on saatavilla caddiemasterilta, aukioloaikojen mukaan.

Rangella on 12-13 lyöntipaikkaa, odota omaa vuoroasi sivummalla ja anna alueella harjoitteleville lyöntirauha. Prolla on opetustuntien aikana oikeus valita opetuksessa käytettävät paikat niin tarvittaessa. Rangella tehdään huoltotöitä iltaisin, jolloin range voi lla tilapäisesti suljettu.

Lähipelialueella on käytettävä GRIINIHAARUKKAA. Kaikki viheriölle lyödyt pallot jättävät jäljen ja griihihaarukkaa käyttämällä pelaaja korjaa omat jälkensä. Irti lyödyt turpeet laitetaan myös paikalleen. Lähipelialueella ei käytetä rangepalloja.

Rangematoilla on käytössä muovitiitä (maton alle pujotettava) ja mikäli niitä ei ole, on niitä ostettavissa esim. proshopissa.

MUOVITEEN KÄYTTÖ KENTÄLLÄ

Me emme käytä muovista valmistettuja tiitikkuja kentällämme. Puusta tehdyt teet ovat tervetulleita. Muoviosat kulkeutuvat ruohonleikkureiden teriin niitä vaurioittaen.

PAKKANEN / EPÄNORMAALIKENTTÄOLOSUHDE

Kentälle ja harjoitusalueille ei saa mennä jos on pakkasta/kuuraa. Peliajat, jotka ov varattu sellaiseen peliaikaan jolloin esiintyy kuuraa, peruuntuvat. Pelaaja on itse velvollinen siirtämään peliaikansa, ne eivät siirry automaattisesti. Kaikki ajat varataan Nexgolfin kautta.

 

MUUTA

Nauti ulkoilmasta ja pelistä, pidä positiivinen vire yllä ja hymyile!

 

Golfyhteisö pidättää oikeuden muutoksiin.

Archipelagia Golfin henkilökunta, kapteenit ja kenttämestari         

ME VÄLITÄMME TEISTÄ, VÄLITTÄKÄÄ TE MUISTA

 

Lisätietoja numeroista:

caddiemaster 050 4525 300 caddiemaster@argc.fi

toimisto 050 45 24 376 office@argc.fi