Kapteenin tervehdys 21.6.2022

Kapteenin tervehdys 21.6.2022

Kausi on saatu jälleen hyvään vauhtiin ja kenttäkin alkaa toipua haastavasta talvesta.

Palaan joka vuotiseen teemaan eli kentästä huolehtimiseen. Vaikka väylät ja greenitkin näyttävät vielä hieman kesken kasvuiselta niin se ei tarkoita, että lyöntijäljet tai pallojen alastulojäljet voi jättää paikkaamatta ajatuksella, että kyllä se siinä samalla korjaantuu kun ruoho alkaa kasvaa. Pidetään siis kentästä huolta riippumatta missä kohtaa kautta mennään.

Lyöntijälkien paikkaamiseen käytetään kentällä ensisijaisesti irti lyötyä turpeen palaa ja sivuille mahdollisesti hieman hiekka siemen seosta. Turpeen palassa on kuitenkin jäljellä juuria, joka nopeuttaa paikan palautumista. Jos turpeen palasta ei jää kerrottavaa jälkipolville niin käytetään pelkästään hiekka siemen seosta. Teeboxissa käytetään vain hiekka siemen seosta lyöntijäljen paikkaamiseen. Pusseja löytyy kärryparkin vierestä ja 1 teen läheisyydestä. Hiekka/siemen seosta löytyy 1 teen vierestä ja 10 /14 väylän risteyksestä. Myös teepaikoilla olevista astioista voi täyttää jos loppuu yllättäen. Siirto sääntö ei ole ratkaisu tähän asiaan.

Pallon alastulo jäljet on myös greenin tasaisuuden vuoksi korjattava. Paikoitellen alastulo jälkien löytäminen voi olla haastavaa, mutta siihen voi käyttää myös pelikaverin silmiä eli yhdessä metsästämään ja paikkaamaan alastulojälkiä. Saa paikata niin monta kuin löytää. Ja kyllä niistä lyhyemmistäkin chipeistä se jälki jää.

Kentästä ei voi yksi taho pitää huolta vaan se on meidän yhteinen tavoite.

Turvallisuusasiatkaan eivät ole talvenaikana muuttuneet.

– Kenttähenkilökunnan työskennellessä alueella, johon lyönti saattaa päätyä on odotettava kunnes on turvallista lyödä tai kunnes saa luvan. – Edelleen muidenkaan päälle ei saa lyödä. Jos pallo vahingossa harhautuu tai katoaa näkyvistä niin, silloin huudetaan ”FORE”
– Olen myös havainnut huolestuttavan piirteen siinä, että pelaajat eivät suojaudu. Kun kuulette ”FORE” – huudon niin suojaa pääsi parhaan mukaan ja käännä selkäsi huudon suuntaan. Bägin taakse kyykistyminen on nopea tapa suojautua mikäli seisot sen vieressä.

Tästäkin huolimatta oikein hyvää kuluvaa kautta 2022!

Captain , Timo