Säännöt ja ottelukapteenit

V-S Liigan säännöt ja ottelukapteenit 2024

Varsinais-Suomen Senioriliigan säännöt 2024

 

Joukkueessa pelaa 4 mies-, 2 naissenioria ja 6 veteraania (mies- tai naispelaajia). Etukäteen on ilmoitettava mihin kategoriaan kukin pelaaja lasketaan. Veteraanien oltava vähintään N65 tai M65 tai täyttävät kyseisenä vuotena.

 

Joukkueeseen saa osallistua yleissäännöstä poiketen myös joukkueen kotikentällä pelioikeuden omaava pelaaja. Kuitenkin pelikauden aikana liigapeleissä pelaaja voi edustaa vain yhtä seuraa.

 

Kotijoukkue on vastuussa siitä, että ottelu pelataan sovittuna aikana ja ottelutulos ilmoitetaan viimeistään seuraavana päivänä oman seuran liigavastaavalle. Liigavastaavat (joilla on oma WhatsApp-ryhmä) ilmoittavat sitten tuloksen WhatsApp-ryhmässä.  Näin Harjattula saa tulokset ja liigataulukon tilannetta voidaan jatkossa seurata Harjattulan sivulta.

Ottelun siirrosta on sovittava osapuolten kesken riittävän ajoissa, mielellään vähintään viikkoa ennen pelipäivää. Jos olosuhteet pelipäivänä ovat erittäin huonot, voivat ottelukapteenit sopia pelattavaksi vain yhdeksän reikää (lopputulos ilmoitetaan kaksinkertaisena) tai sopia kokonaan uuden pelipäivän.

 

Joukkueen kokoonpano on ilmoitettava vähintään kahta pelipäivää ennen ottelua kotijoukkueen caddiemasterille. Ilmoituksessa on myös mainittava, kuka on joukkueen kapteeni kyseisessä ottelussa! Samalla on ilmoitettava allergiat ruokailun suhteen.

 

Vierasjoukkueelle varataan yksi ylimääräinen lähtö enintään neljälle pelaajalle. Kotijoukkue voi täydentää lähtöä omilla pelaajillaan. Näiden pelaajien tulosta ei huomioida joukkueiden tuloksissa.

Vierasjoukkue ilmoittaa ylimääräiset pelaajat joukkueen kokoonpanon yhteydessä.

 

Kilpailumaksu on 30 euroa per pelaaja ja se sisältää vähintään keittolounaan. Jos tarjolla on useampi lämmin ruoka, kotijoukkueen kapteeni on ilmoitettava vierasjoukkueelle mikä ruoka kuuluu liigapelajille. Kilpailumaksua ei voi maksaa vapaakortilla, pelilipulla tai millään alennuskortilla. Mikäli kotijoukkue laskuttaa vierasjoukkueelta kilpailumaksun tai osan siitä, vierasjoukkueen ottelukapteenin tulee jo joukkueen kokoonpanon ilmoittamisen yhteydessä toimittaa kotijoukkueelle tarkat laskutusohjeet.

 

Lähdöt neljän hengen ryhmissä ja jokaisessa lähdössä on oltava molempien joukkueiden pelaajia.

 

Pelataan stableford pistebogeyta normaalein säännöin. Pelaajan tuloksesta ei voida tehdä mitään leikkauksia. Tasoitusraja on kuitenkin hcp 36, eli korkein huomioitava tasoitus on 36, vaikka pelaajan todellinen tasoitus olisi tätä korkeampi. Tasoituksissa huomioidaan kentän slope-taulukot normaalisti. Kenttien pelaajille asettamat omat tasoitusrajat eivät ole otteluissa voimassa.

 

Naisseniorien sekä veteraanien sarjassa pelataan punaisilta ja miesseniorien sarjassa keltaisilta tiiauspaikoilta. Mikäli tiiauspaikat ovat merkityt muulla tavoin, pelataan lähinnä vanhaa merkintätapaa (punainen/keltainen) vastaavilta pituuksilta.

 

Joukkueen yhteistulokseen lasketaan kustakin kategoriasta paras puolisko, eli kaksi miessenioria, yksi naisseniori ja kolme veteraania (pistebogey-tulokset lasketaan yhteen).

 

Kapteenit sopivat keskenään mahdolliset erimielisyydet. Mikäli kapteenit eivät pysty sopimaan, alistetaan asia sarjavastaavien päätettäväksi.

 

Vierasvoitosta joukkue saa neljä pistettä, kotivoitosta kolme pistettä, tasapelistä kaksi pistettä ja tappiosta yhden pisteen.

Taulukossa sarjapisteet ratkaisevat järjestyksen ja jos sarjapisteet ovat tasan, ratkaisee järjestyksen tehtyjen bogey-pisteiden piste-ero. Jos nekin ovat yhtä suuret, sijoitus jaetaan. Keskinäisiä otteluita ei huomioida, koska kotikentän merkitys on liian suuri.

Luovutusvoitto huomioidaan tuloksissa seuraavasti:

  -luovutusvoiton saanut joukkue saa 3 pistettä ja bogey-pisteet koko kauden keskiarvon mukaan

  -luovuttajajoukkue saa 0 pistettä

Jokaisessa ottelussa kotijoukkue palkitsee kolmen pallon paketilla vierasjoukkueen ja kotijoukkueen parhaan nais- ja miespelaajan.

 

Palkintojen jako tapahtuu voittaneen joukkueen kotikentällä järjestettävässä päätöstilaisuudessa kahden viikon kuluessa sarjan päättymisestä, mielellään vielä syyskuun aikana.

Liigan voittaja järjestää päättäjäistilaisuuden ja tarjoaa palkintoseremonioiden yhteydessä kotikentällään pelikierroksen muiden seurojen edustajille (enintään kaksi pelaajaa / seura). Kaudella 2024 pelataan kahden hengen BESTBALL – peliä. Järjestävä seura voi nimetä kilpailuun useampia pelaajia, kuitenkin niin että yksi pari nimetään seuran edustajapariksi kilpailussa.

Jokainen seura maksaa liigaan osallistumisesta 30 euron liigalisenssimaksun, jonka sarjan voittanut joukkue laskuttaa muilta seuroilta ja sillä kustannetaan kauden päättäjäisten ruokailu ym. kuluja.

 

 

 

ArGC:n  ottelukapteenit 2024:

 

ottelu:                                                       pvm ja          paikka                               kapteeni                             puh:                                    sähköposti:

 

SaG-ArGC   ma 13.5.2024 Salo                                     Päivi Rantasalo                  040 063 3340                      paivi.rantasalo@pp.inet.fi

 

ArGC-AGN  ke 22.5.2024  Parainen       Marja Narvia                                           044 523 63580                      marja.narvia@saunalahti.fi

 

AG-ArGC     ti 19.6.2024   Ruissalo        Maarit Nylander                 040 546 0597 maarit.nylander@netti.fi

 

AlGo-ArGC  ke 26.6.2024  Alastaro        Veijo Vainio                       040 500 4260 veijo.vainio@gmail.com

 

ArGC-LoG   ke 3.7.2024    Parainen       Hannu Rantasalo                040 082 7743 rantasalo@netti.fi

 

ArGC-HGCC                     ke 24.7.2024  Parainen       Liisa Nordenswan              040 820 6570                      liisa.nordenswan@gmail.com

 

WGCC-ArGC                    ma 8.7.2024  Halikko         Mika Mathlin                                           040 502 1228                      mika.mathlin@luukku.com

 

ArCG-MTG ke 14.8.2024  Parainen       Anne Heikkinen                  050 330 8391  anne.heikkinen@pp9.inet.fi

 

UGK-ArGC  ti 30.7.2024   Uusikaupunki                     Vesa Artukka                                           050 084 0902                      vesa@artukka.net

 

ArGC-KGM ke 4.9.2024    Parainen       Stig-Erik Herrgård            040 082 1422 stig.herrgard@gmail.com

                     

 

 

Otteluiden tulosilmoittaminen on vielä auki.                

 

 

ArGC:n yhteyshenkilö V-S senioriliigan ja senioritoimikunnan muissa asioissa:

 

Senioritmk:n pj                                      Henrik Karlsson                 040-5565518          henrikkar@gmail.com 

Senioritmk:n varapj                              Hannu Rantasalo               040 082 7743          rantasalo@netti.fi                                                                                                     

 

ArGC:n yhteystiedot:                               caddiemaster                      050-4525300  caddiemaster@argc.fi

osoite:                                                  Finbyntie 87, 21600 Parainen