Säännöt ja ottelukapteenit

V-S Liigan säännöt ja ottelukapteenit 2023

Varsinais-Suomen Senioriliigan säännöt 2023

 

Joukkueessa pelaa 4 mies-, 2 naissenioria ja 6 veteraania (mies- tai naispelaajia). Etukäteen on ilmoitettava mihin kategoriaan kukin pelaaja lasketaan. Veteraanien oltava vähintään N65 tai M65 tai täyttävät kyseisenä vuotena.

 

Joukkueeseen saa osallistua yleissäännöstä poiketen myös joukkueen kotikentällä pelioikeuden omaava pelaaja. Kuitenkin pelikauden aikana liigapeleissä pelaaja voi edustaa vain yhtä seuraa.

 

Kotijoukkue on vastuussa siitä, että ottelu pelataan sovittuna aikana ja ottelutulos ilmoitetaan viimeistään seuraavana päivänä sarjavastaavalle: tapio.rohkea@wgcc.fi  Ottelun siirrosta on sovittava osapuolten kesken riittävän ajoissa, mielellään vähintään viikkoa ennen pelipäivää. Jos olosuhteet pelipäivänä ovat erittäin huonot, voivat ottelukapteenit sopia pelattavaksi vain yhdeksän reikää (lopputulos ilmoitetaan kaksinkertaisena) tai sopia kokonaan uuden pelipäivän.

Joukkueen kokoonpano on ilmoitettava vähintään kahta pelipäivää ennen ottelua kotijoukkueen caddiemasterille ja seuran seniorivastaavalle /ottelukapteenille. Ilmoituksessa on myös mainittava, kuka on joukkueen kapteeni kyseisessä ottelussa! Samalla on ilmoitettava allergiat ruokailun suhteen.

Vierasjoukkueelle varataan yksi ylimääräinen lähtö enintään neljälle pelaajalle. Kotijoukkue voi täydentää lähtöä omilla pelaajillaan. Näiden pelaajien tulosta ei huomioida joukkueiden tuloksissa.

Vierasjoukkue ilmoittaa ylimääräiset pelaajat joukkueen kokoonpanon yhteydessä.

 

Kilpailumaksu on 30 euroa per pelaaja ja se sisältää vähintään keittolounaan. Jos tarjolla on useampi lämmin ruoka, kotijoukkueen kapteeni on ilmoitettava vierasjoukkueelle mikä ruoka kuuluu liigapelajille. Kilpailumaksua ei voi maksaa vapaakortilla, pelilipulla tai millään alennuskortilla. Mikäli kotijoukkue laskuttaa vierasjoukkueelta kilpailumaksun tai osan siitä, vierasjoukkueen ottelukapteenin tulee jo joukkueen kokoonpanon ilmoittamisen yhteydessä toimittaa kotijoukkueelle tarkat laskutusohjeet.

 

Lähdöt neljän hengen ryhmissä ja jokaisessa lähdössä on oltava molempien joukkueiden pelaajia.

 

Pelataan stableford pistebogeyta normaalein säännöin. Pelaajan tuloksesta ei voida tehdä mitään leikkauksia. Tasoitusraja on kuitenkin hcp 36, eli korkein huomioitava tasoitus on 36, vaikka pelaajan todellinen tasoitus olisi tätä korkeampi. Tasoituksissa huomioidaan kentän slope-taulukot normaalisti. Kenttien pelaajille asettamat omat tasoitusrajat eivät ole otteluissa voimassa.

 

Naisseniorien sekä veteraanien sarjassa pelataan punaisilta ja miesseniorien sarjassa keltaisilta tiiauspaikoilta. Mikäli tiiauspaikat ovat merkityt muulla tavoin, pelataan lähinnä vanhaa merkintätapaa (punainen/keltainen) vastaavilta pituuksilta.

 

Joukkueen yhteistulokseen lasketaan kustakin kategoriasta paras puolisko, eli kaksi miessenioria, yksi naisseniori ja kolme veteraania (pistebogey-tulokset lasketaan yhteen).

 

Kapteenit sopivat keskenään mahdolliset erimielisyydet. Mikäli kapteenit eivät pysty sopimaan, alistetaan asia sarjavastaavan (Tapio Rohkea) päätettäväksi.

 

Vierasvoitosta joukkue saa neljä pistettä, kotivoitosta kolme pistettä, tasapelistä kaksi pistettä ja tappiosta yhden pisteen.

Taulukossa sarjapisteet ratkaisevat järjestyksen ja jos sarjapisteet ovat tasan, ratkaisee järjestyksen tehtyjen bogey-pisteiden piste-ero. Jos nekin ovat yhtä suuret, sijoitus jaetaan. Keskinäisiä otteluita ei huomioida, koska kotikentän merkitys on liian suuri.

Luovutusvoitto huomioidaan tuloksissa seuraavasti:

  -luovutusvoiton saanut joukkue saa 3 pistettä ja bogey-pisteet koko kauden keskiarvon mukaan

  -luovuttajajoukkue saa 0 pistettä

Jokaisessa ottelussa kotijoukkue palkitsee kolmen pallon paketilla vierasjoukkueen ja kotijoukkueen parhaan nais- ja miespelaajan.

 

Palkintojen jako tapahtuu voittaneen joukkueen kotikentällä järjestettävässä päätöstilaisuudessa kahden viikon kuluessa sarjan päättymisestä, mielellään vielä syyskuun aikana.

Liigan voittaja järjestää päättäjäistilaisuuden ja tarjoaa palkintoseremonioiden yhteydessä kotikentällään pelikierroksen muiden seurojen edustajille (enintään kaksi pelaajaa / seura). Kaudella 2023 pelataan kahden hengen BESTBALL – peliä. Järjestävä seura voi nimetä kilpailuun useampia pelaajia, kuitenkin niin että yksi pari nimetään seuran edustajapariksi kilpailussa.

 

Jokainen seura maksaa liigaan osallistumisesta 30 euron liigalisenssimaksun, jonka sarjan voittanut joukkue laskuttaa muilta seuroilta ja sillä kustannetaan kauden päättäjäisten ruokailu ym. kuluja.

ArGC:n  ottelukapteenit 2023:

 

ottelu:                                                       pvm ja paikka                                         kapteeni                             puh:                                    sähköposti:

 

ArGC-AG     ke. 17.5.2023 Parainen       Maarit Nylander                040-5460597   maarit.nylander@netti.fi

 

AGN-ArGC  ti. 23.5.2023  Naantali        Marja Narvia                       044-52363580 marja.narvia@saunalahti.fi

 

ArGC-AlGo  ke. 14.6.2023 Parainen       Veijo Vainio            040-5004260  veijo.vainio@gmail.com

 

LoG-ArGC   ti. 27.6.2023  Loimijoki      Hannu Rantasalo        0400-827743  rantasalo@netti.fi

 

HGCC-ArGC    ti. 11.7.2023  Harjattula    Liisa Nordenswan   040-8206570                      liisa.nordenswan@gmail.com

 

ArGC-WGCC   ke. 26.7.2023. Parainen       Mika Mathlin           040-5021228                      mika.mathlin@luukku.com

 

MTG-ArGC ti. 1.8.2023    Meri-Teijo    Thomas Engström              040-5956162  tomistrom@gmail.com

 

ArGC-UGK  ti. 9.8.2023    Parainen       Vesa Artukka                                           0500-840902                      vesa@artukka.net

 

KGM-ArGC ti. 22.8.2023  Kankainen    Stig-Erik Herrgård            0400-821422  stig.herrgard@gmail.com

 

ArGC-SaG   ke. 30.8.2023 Parainen       Päivi Rantasalo                  0400-633340  paivi.rantasalo@pp.inet.fi

 

 

 

V-S liigan sarjavastaava:                                               Tapio Rohkea                                           040-5434549     tapio.rohkea@wgcc.fi

Kotiotteluiden tulokset on ilmoitettava mahdollisimman nopeasti!

 

ArGC:n yhteyshenkilö V-S senioriliigan ja senioritoimikunnan muissa asioissa:

 

Senioritmk:n pj                                      Henrik Karlsson                 040-5565518          henrikkar@gmail.com  

Senioritmk:n varapj                              Hannu Rantasalo               0400-827743          rantasalo@netti.fi                                                                                                                          

 

ArGC:n yhteystiedot:       caddiemaster                      050-4525300  caddiemaster@argc.fi

osoite:                                                  Finbyntie 87, 21600 Parainen

                                                                

 

Seuraottelut

 

ArGC – RG   Elokuussa                           Kapteeni        Markku Koivunen              045 1116066

ArGC – MT Syyskuussa                         Kapteeni       Kenneth Lindström            040 5003058                             krh.lindstrom@gmail.com  

Raider Kuppi  ti. 5.9.2023                         Kapteeni       Henrik Karlsson                 040 5565518

 

Avoimet kilpailut

 


 

Muut kilpailut

 

Senior Tripla                                            20 ja 27.6 ja 4.7.                                                   Henrik Karlsson

Kuukausikilpailut               Touko-, kesä-, heinä-, elo-, syys- ja lokakuu                   Henrik Karlsson