Toimintasuunnitelma 2024 ja – kertomus 2023

Toimintasuunnitelma 2024

TOIMIKUNTA:

Senioritoimikunta

TAVOITE: 

Toiminnan tavoitteena on golfin parissa aktivoida ArGC:n seniori-ikäiset jäsenet oman kunnon, hyvinvoinnin ja elämän laadun parantamiseen sekä osallistumaan seuran ja myös SGS:n kilpailu- ja vapaaehtoistoimintaan mahdollisuuksien mukaan.

TOIMINTA:

Senior´s Open pyritään pelaamaan touko- tai kesäkuun viikonloppuna.

Senior´s Open Scramble pelataan niin ikään viikonloppuna elokuun lopussa

Senior´s Open Texas Scramble viikonloppuna kesä- tai syyskuussa.

V-S Senioriliiga, 11 joukkueen yksinkertainen sarja pelataan vuonna 2024 myös touko – syyskuussa. Joka ottelussa on eri ottelukapteeni, joka kokoaa joukkueen. ArGC:lla on vetovastuu sarjan aloituspalaverista eli puheenjohtaja kutsuu muiden seurojen edustajat kauden avauskokoukseen maaliskuun lopussa.

Seuran mestaruuskilpailut elokuussa, seniorit kilpailevat sarjoissa: N50, N60 , M50, M60 ja M70 (sarjat vahvistetaan lopullisesti kesällä).

Senioricup, reikäpeliturnaus senioreille pelataan touko-syyskuun aikana.

Senioreiden seuraottelut: Rauma Golf (RG) pelataan Raumalla elokuussa ja syyskuussa on vuorossa seuraottelu Meri-Teijoa vastaan Teijolla.

Talvikuukausina seniorit suunnittelevta 2-4 simulaattorikisaa mikäli yhtiö vuokraa talviharjoitushallin.

Lisäksi seniorit osallistuvat  ArGC:n muihin seuraotteluihin tarpeen mukaan.

Senioreiden Raideri Kuppi reikäpelikilpailu pelataan kotikentällä elokuussa. Mukana olevat joukkueet ovat HGCC (Harjattula) KGM, (Masku) ja ArGC. Neljäskin joukkue mahtuisi mukaan.  Kupissa on mukana 12 pelaajaa jokaisesta joukkueesta (8 miestä ja 4 naista) ja pelataan tasoituksettomana tasoitusryhmittäin.

Suomen Golfsenioreiden (SGS) kilpailut: SM-kilpailut, Finnish Senior Tour, Senior Haastajatour, Senior Tour joissa kilpaillaan eri ikäluokissa eri kilpailuissa ja Senior Aluetour N50, 60 ja 70 sekä M50, 60, 65, 70 ja 75. Tarkemmat tiedot SGS kotisivuilla.

Jäseniltä toivotaan aktiivista osallistumista SGS:n kilpailuihin (edellyttää SGS:n jäsenyyttä).

Senior Tripla pistebogey-kilpailu pelataan kolmena osakilpailuna joista 2 parasta kierrosta lasketaan kilpailuun. Kipailu pelataan Teeltä 38, 49 ja 54 asianmukaisilla tasoituksilla. Kilpailu pyritään pelaamaan alkukaudesta.

Senioreiden kuukausikilpailut (yhteensä 6 osakilpailua) omille jäsenille touko-lokakuussa. Kauden kk-kilpailun kokonaisvottaja on henkilö joka kerää eniten pisteitä neljästä osakilpailusta

Muuta kilpailutoimintaa järjestetään tarpeen mukaan.

 

Senioreiden edunvalvonta seuran päätöksenteossa

Suomen Golfsenioreiden (SGS) toimintaan, tapahtumiin ja kokouksiin osallistuminen. Golf55+ toiminnan kehittäminen.

Muuta toimintaa senioreille tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan esim. golfmatkat, valmennus- ja koulutustilaisuudet ym.

Tiedottaminen seuran nettisivuilla, ilmoitustaululla ja Fore-lehdessä.

Toimkunnan kokoonpano

Artukka Vesa

Engström Thomas

Vainio Veijo

Nylander Maarit

Narvia Marja

Herrgård Stig-Erik

Lindström Kenneth

Mathlin Mika

Nordenswan Liisa

Rantasalo Päivi

Markku Koivunen

Rantasalo Hannu, varapuheenjohtaja

Karlsson Henrik, puheenjohtaja

TOIMINTAKERTOMUS 2023

Toimintakausi 2023 voitiin pelata hyvin hoidetulla ja hienolla kentällä. Pelikausi voitiin aloittaa jo toukokuun puolessa välissä ja se jatkui aina lokakuun loppuun saakka. Seuran vuokratussa golfhallissa voitiin myös pelata kaksi ”simulaattorikisaa” tammi- ja helmikuussa.

Toimikunta piti suunnittelupalaverin maaliskuun alussa, jossa valmisteltiin kauden tapahtumakalenteria. Lopullinen tapahtumakalenteri lyötiin lukkoon puheenjohtajan toimesta yhteistyössä seuran hallituksen kanssa.

V-S liigan suunnittelupalaveri pidettiin maaliskuun lopussa ArGc:n klubilla, ja siinä sovittiin kauden liigapelien päivämäärät ja päivitettiin liigasäännöt.

Toimikunnan puheenjohtaja osallistui seuran hallituksen päätöksentekoon. Seuran seniorit osallistuivat tarpeen mukaan myös Suomen Golf Seniorien toimintaan.

Viestintäkanavina käytettiin seuran kotisivuja, ilmoitustaulua sekä Fore-lehteä. Sen lisäksi olemme informoineet jäseniämme eri tapahtumista säännöllisesti sähköpostitse.

Kilpailutoiminta:

Avoimet kilpailut

Fysio Gym Senior Open keräsi yhteensä 22 kilpailijaa. Kilpailun voitti Toni Mäkelä hienolla 64 netto tuloksellaan.

Seuran Seniori Scramble Open järjestettiin normaalin tapaan elokuussa. Siihen osallistui 32 paria (64 pelaajaa) ja voittajapariksi nousi Jussi Aalto / Christer Björkman.

Varsinais-Suomen senioriliiga pelattiin tuttuun tapaan 11 joukkueella. Voiton vei ylivoimaisesti UGK, Uudestakaupungista. Toiseksi tuli AGN (AurinkoGolf ) ja kolmas oli Harjattula Golf. ArGC:n ei yltänyt parhaimpaansa ja sijoituksemme senioriliigassa oli just puolen välin alapuolella, seitsämäs. Liigan palkintojenjaon yhteydessä pelatussa seurojen välisessä Scramble-kilpailussa voittajaksi nousi Alastaro Golfin joukkue.  ArCG:n joukkue Henrik Karlsson / Markku Koivunen oli yhdeksäs.

Seuraottelut

Perinteiset seuraottelut Rauma Golfia ja Meri Teijo Golfia vastaan pelattiin kotikentällä. Molemmissa ArGC:n joukkueet onnistuivat voittamaan.

Senioreiden Raider Kuppi pelattiin Harjattulassa. Kotijoukkue vei selvän voiton ennen KGM (Masku) ja ArGC.

Muu kilpailutoiminta

ArGC:n seniorien mestaruuskilpailut järjestettiin 19-20.8.23. Yhteensä 47 senioria pelasi eri luokkien mestaruudesta. Naisten sarjoissa N50 voittaja oli Ann-Christine Sundell ja N60 sarjassa Liisa Nordenswan. Seniorimiehissä kruunattiin mestareiksi M50 Jussi Aalto, M60 Esa Leiskola ja M70 Tage Mollgren. Tänä vuonna pelattiin myös pistebogey kisa. Sen voitti Mikko Malmberg.

Seniorien kuukausikilpailuihin osallistui yhteensä 148 senioria. Kun laskettiin yhteen neljän parhaan kierroksen pisteet, voittajaksi nousi Liisa Nordenswan 149 pisteellä. Toiseksi sijoittui Harri Piispanen 145 pisteellä ja kolmas oli Vesa Artukka 144 pisteellä. Liisalle ojennettiin kisan kiertopalkinto seuran syyskokouksessa.

Seniorien Tripla-kilpailuihin osallistui yhteensä 63 pelaajaa. Senior Tripla poikkeaa muista kilpailuista siinä, niin että seniori miehet kuin naisetkin pelaavat samalta teepaikalta. Kisassa pelataan teet 38, 49 ja 54. Pisteet kahdesta parhaasta kierroksesta lasketaan yhteen niin että voidaan palkita kisan voittaja. Voiton vei Lasse Johansson 78 pisteellä. Toiseksi tuli Reino Heikinheimo samalla pistemäärällä.  Juha Koskinen sijoittui kolmanneksi 75 pisteellä.

Seniorien reikäpeliturnaus (seniorcup) pelattiin kesän aikana tutuilla ”Lucky looser” -säännöillä. Yhteensä 21 pelaajaa mittelöi voitosta. Syksyn kynnyksellä pelatun finaalin voitti Harri Tapanainen.

Yhteensä toistakymmentä seuran senioreista eri ikäluokissa, osallistui kiitettävästi myös eri ikäluokkien Suomen Golfseniorit ry:n järjestettäviin valtakunnallisiin Toureihin. Syksyn Alue Tourin finaaliin kutsuttiin Seppo Marjamäki M70 sarjassa ja Henrik Karlsson M65 sarjassa. Parhaiten onnistui Henrik jääden hienosti kuudenneksi omassa sarjassaan.

Kauden senioriksi valittiin Liisa Nodenswan aktiivisesta osallistumisesta kaikkiin seuran tapahtumiin ja kilpailuihin.

Muu toiminta:

Senioreita osallistui kenttämestarin organisoimiin talkootilaisuuksiin tarpeen mukaan.

Erillistä seniorimatkaa ei kauden aikana järjestetty.

Senioritoimikunta:

Artukka Vesa

Engström Thomas

Vainio Veijo

Nylander Maarit

Narvia Marja

Herrgård Stig-Erik

Lindström Kenneth

Mathlin Mika

Nordenswan Liisa

Rantasalo Päivi

Markku Koivunen

Rantasalo Hannu, varapuheenjohtaja

Karlsson Henrik, puheenjohtaja