Toimintasuunnitelma 2022 ja – kertomus 2021

Toimintasuunnitelma 2022

TOIMIKUNTA:

Senioritoimikunta

TAVOITE: 

Toiminnan tavoitteena on golfin parissa aktivoida ArGC:n seniori-ikäiset jäsenet oman kunnon, hyvinvoinnin ja elämän laadun parantamiseen sekä osallistumaan seuran ja myös SGS:n kilpailu- ja vapaaehtoistoimintaan mahdollisuuksien mukaan.

TOIMINTA:

Avoimet kilpailut:

 • Senior´s Open pyritään pelaamaan touko- tai kesäkuun viikonloppuna.

 • Senior Scramble pelataan niin ikään viikonloppuna elokuun lopussa

Muu kilpailutoiminta:

 • V-S Senioriliiga, 11 joukkueen yksinkertainen sarja pelataan vuonna 2022 myös touko – syyskuussa. Joka ottelussa on eri ottelukapteeni, joka kokoaa joukkueen. ArGC:lla on vetovastuu sarjan aloituspalaverista eli puheenjohtaja kutsuu muiden seurojen edustajat kauden avauskokoukseen maaliskuun lopussa.

 • Seuran mestaruuskilpailut elokuussa, seniorit kilpailevat sarjoissa: N50, N60 , M50, M60 ja M70 (sarjat vahvistetaan lopullisesti kesällä).

 • Senioricup, reikäpeliturnaus senioreille pelataan touko-syyskuun aikana.

 • Senioreiden seuraottelut: Rauma Golf (RG) pelataan Raumalla elokuussa ja syyskuussa on vuorossa seuraottelu Meri-Teijoa vastaan Teijolla.

  Seuraottelu pelataan myös Kemiön golffareita vastaan. Ensi vuonna myös vierasotteluna Bjärkas golfissa.

  Lisäksi seniorit osallistuvat  ArGC:n muihin seuraotteluihin tarpeen mukaan.

 • Senioreiden Raideri Kuppi reikäpelikilpailu pelataan elokuussa. Mukana olevat joukkueet ovat HGCC (Harjattula) KGM, (Masku) ja ArGC. Neljäskin joukkue mahtuisi mukaan. Vuoden 2022 Raideri Kuppi on alustavasti suunniteltu pelattavaksi Maskussa. Kupissa on mukana 12 pelaajaa jokaisesta joukkueesta (8 miestä ja 4 naista) ja pelataan tasoituksettomana tasoitusryhmittäin.

 • Suomen Golfsenioreiden (SGS) kilpailut: SM-kilpailut, Finnish Senior Tour, Senior Haastajatour, Senior Tour joissa kilpaillaan eri ikäluokissa eri kilpailuissa ja Senior Aluetour N50, 60 ja 70 sekä M50, 60, 65, 70 ja 75. Tarkemmat tiedot SGS kotisivuilla.

  Jäseniltä toivotaan aktiivista osallistumista SGS:n kilpailuihin (edellyttää SGS:n jäsenyyttä).

 • Senior Tripla pistebogey-kilpailu pelataan kolmena osakilpailuna joista 2 parasta kierrosta lasketaan kilpailuun. Kipailu pelataan Teeltä 38, 49 ja 54 asianmukaisilla tasoituksilla. Kilpailu pyritään pelaamaan alkukaudesta.

 • Senioreiden kuukausikilpailut (yhteensä 6 osakilpailua) omille jäsenille touko-lokakuussa. Kauden kk-kilpailun kokonaisvottaja on henkilö joka kerää eniten pisteitä neljästä osakilpailusta.

 • Muuta kilpailutoimintaa järjestetään tarpeen mukaan. 

Muu toiminta

 • Senioreiden edunvalvonta seuran päätöksenteossa
 • Suomen Golfsenioreiden (SGS) toimintaan, tapahtumiin ja kokouksiin osallistuminen. Golf55+ toiminnan kehittäminen.
 • muuta toimintaa senioreille tarpeen ja mahdollisuuksien mukaan esim. golfmatkat, valmennus- ja koulutustilaisuudet ym.
 • tiedottaminen seuran nettisivuilla, ilmoitustaululla ja Fore-lehdessä

TOIMIKUNNAN KOKOONPANO 2021

 • Artukka Vesa
 • Engström Thomas
 • Vainio Veijo
 • Mathlin Mika
 • Herrgård Stig-Erik
 • Nylander Maarit
 • Johansson Jan-Erik
 • Nordenswan Liisa
 • Rantasalo Päivi
 • Marja Narvia
 • Rantasalo Hannu varapuh. joht. / vice ordf.
 • Karlsson Henrik, puheenjohtaja /ordförande

ArGC:n Senioritoimikunta

TOIMINTAKERTOMUS 2021

Toimikunnan tehtävänä on järjestää seuran seniorijäsenille mielenkiintoista ja kilpailupainotteista ohjelmaa pelikaudella. Edellisvuoden tapaan pelattiin Covid-19 ”varjossa” mutta siitä huolimatta kaudesta tuli onnistunut.

Toimikunta piti suunnittelupalaverin maaliskuun alussa missä kauden tapahtumakalenteri valmistettiin. V-S liigapalaveri pidettiin pari viikkoa myöhemmin etäpalaverina. Aura golf jäi liigapeleistä pois, joten liiga toteutettiin 10 seuran joukkueilla.         

Toimikunnan suunnitelmat perustuivat pääsääntöisesti seuran hallituksen tekemien suuntaviivojen mukaan. Toimikunnan puheenjohtaja osallistui seuran hallituksen päätöksentekoon. Puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja osallistuivat tarvittaessa myös Suomen Golf Seniorien toimintaan. 

Viestintäkanavina käytettiin seuran kotisivuja, ilmoitustaulua ja Fore-lehteä. Sen lisäksi informoimme jäseniämme tapahtumista myös säännöllisesti sähköpostitse. Kaudesta 2021 tuli erittäin onnistunut ja ennätysmäärä senioreita osallistui kilpailutoimintaamme.

Kilpailutoiminta:

Senior Open, jonka sponsoriksi olimme saaneet paikallisen Fysiogymin, keräsi taas runsaan osanoton. Kaiken kaikkiaan 58 pelaajaa osallistui kilpailuun. Voittajaksi selvisi Anja Lehto.

Seuran Seniori Scramble järjestettiin normaalin tapaan elokuussa. Vilkkaan kilpailuviikonlopun johdosta osallistujamäärä kärsi pikkasen. 28 paria (56 pelaajaa) osallistui kisaan (2020 mukana oli 80 pelaajaa). Voittajaksi nousivat Nina ja Esa Leiskola.

Varsinais-Suomen senioriliiga pelattiin normaaliin tapaan. Tiukan sarjan jälkeen onnistumme yhden pisteen erolla voittamaan koko liigan. Voitto oli ArGC:n toinen peräkkäinen (2020 ei pelattu liigaa). Liigan palkintojen jaon yhteydessä pelatussa seurojen välisessä Scramble-kilpailussa voittajaksi nousi ArGC:n joukkue Vainio/Karlsson.

Kaikki seniorien seuraottelut pelattiin kotikentällä tänä vuonna. Voitimme Rauman, Meri-Teijon ja Kemiösaaren golfarit.  ArGC:n seniorit pelasivat myös kerhon joukkueessa, joka hävisi niukasti Rauman Golfareille.

Seniorien Raider Kuppi pelattiin lopulta Paraisilla pienien muutoksien jälkeen. Kultaranta ilmoitti ettei osallistu. Paikkaajaksi tuli Kankainen. Kuppi oli järjestyksessään neljäs. Kotikentästä huolimatta ArGC ei yltänyt neljänteen peräkkäiseen voittoon, vaan jäi tällä kertaa kolmannelle sijalle. Voiton vei Kankainen ennen Harjattulaa.

ArGC:n seniorien mestaruuskilpailut järjestettiin 14 – 15.08.2021. Sateisen finaalipäivän jälkeen kruunattiin seuraavat mestarit: Naisten sarjassa N50 Elina Niitynpää ja N60 Marja Narvia (uusintareijän jälkeen).  Miesten sarjoissa voittajaksi nousi M50 Esa Leiskola, M60 Pekka Lamberg (myös uusintareijän jälkeen)  ja M70 Thomas Engström.

Seniorien kuukausikilpailut järjestettiin touko-lokakuussa. Mukana oli ennätysmäärä osallistujia (209 senioria).  Kiertopalkinnon voitti Kenneth Lindström, joka neljässä osakilpailussa (kuudesta) keräsi 151 pistettä.

Seniorien reikäpeliturnaus (seniorcup) pelattiin normaalisti kesän aikana tutuilla ”Lucky looser” säännöillä. Pitkälle syksyyn venyneeseen kilpailuun osallistui ennätysmäärä pelaajia (yhteensä 32 pelaajaa).  Lopullinen voittaja oli Peter Lindgren, joka finaalissa voitti Lasse Johanssonin.

Seuran senioreita osallistui kiitettävästi myös eri ikäluokkien Suomen Golfseniorit ry:n järjestettäviin valtakunnallisiin Toureihin. Parhaiten onnistuivat Hannu Nummi ja Seppo Marjamäki voittaen yhden osakilpailun kolmesta.  Osakilpailujen jälkeen parhaiten pärjäsi Ismo Aaltonen, joka tuli toiseksi omassa ikäluokassaan.

Kauden senioriksi valittiin Ismo Aaltonen tasaisella pelillä ja hyvillä sijoituksilla niin kansallisissa kuin seuran omissa kilpailuissakin.

Syksyn vuosikokouksessa muistettiin myös senioriamme Jan-Erik Johanssonia, vuosia kestäneestä toimikuntatyöstä, aktivisuudesta liiga- ja seurapeleissä, sekä ystävällisestä toiminnasta niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin.

Muu toiminta:

Senioreita osallistui kenttämestarin organisoimiin talkootilaisuuksiin tarpeen mukaan.

Erillistä seniorimatkaa ei kauden aikana järjestetty.


Senioritoimikunta:

Artukka Vesa

Engström Thomas

Vainio Veijo

Nylander Maarit

Narvia Marja

Herrgård Stig-Erik

Johansson Jan-Erik

Mathlin Mika

Nordenswan Liisa

Rantasalo Päivi

Rantasalo Hannu, varapuheenjohtaja

Karlsson Henrik, puheenjohtaja